Adatvédelmi tájékoztatás

Az alábbiakban szeretnénk néhány egyszerűen alkalmazható, de nagyon fontos jó tanáccsal szolgálni Önöknek Társaságunk Web-Ügyfél rendszerének biztonságos használatával kapcsolatban.

Társaságunk üzletpolitikájának egyik legfontosabb eleme a biztonság, amelyet szolgáltatásainkban is messzemenően érvényesítünk. Különösen igaz ez az elektronikus úton igénybe vehető szolgáltatásainkra, amelyek használata során biztonságának megőrzése az Ön részéről is körültekintést, elővigyázatosságot tesz szükségessé.

A következőkben néhány rendkívül fontos gyakorlati teendőre, biztonsági szabályra hívjuk fel tisztelt figyelmét:

• Nagyon fontos, hogy az azonosításra szolgáló személyes adatait, valamint a pénzügyekkel kapcsolatban előállított iratokat (szerződés, számlaegyenleg, stb.) nagy gondossággal kezelje, azok ne juthassanak illetéktelenek birtokába. Az ilyen iratokat soha ne dobja ki a háztartási hulladékkal, irodájában, de lehetőleg még otthon is tartsa őket elzárva. Ne feledje, hogy egy bűncselekmény elkövetéséhez sok információra van szükség, amit az Ön közvetlen környezetéből kell megszerezni (lefizetett munkatárs, szemét átvizsgálása, betörés, stb.).

• Kérjük, hogy amennyiben a közölt adatai megváltoznak, a lehető legrövidebb időn belül, írásban jelentse be, hogy a nyilvántartott adatok módosítását el tudjuk végezni.

• Kérjük, bocsásson rendelkezésre olyan aktuális telefonszámot, mely az ügyintéző részére ügyfélforgalmi időben személyes elérhetőséget biztosít.

• Olyan vállalkozások online szolgáltatásait vegye igénybe, amelyeket ismer és megbízhatónak tart. Amennyiben egy weboldalt gyanúsnak talál, esetleg kétségei merülnek fel adatainak biztonságát illetően, kérjük, ne adja meg adatait és hagyja el a weboldalt.

• A kártékony programok ellen Ön úgy tud védekezni, hogy megvásárolja és szakszerűen telepíti a saját gépére a megfelelő jogtiszta szoftvereket. Olyan programokat használjon, melyek a legújabb biztonsági frissítésekkel működnek. Az operációs rendszer (pl. WINDOWS) ilyen irányú karbantartása különösen fontos.

• A megfelelő programok kiválasztása, telepítése során - amennyiben nem rendelkezik szakmai ismeretekkel - ajánlott vírusvédelmi szakember tanácsát, segítségét igénybe venni.

• Mindig legyen frissített vírusadatbázissal működő és aktív vírusirtó, valamint folyamatosan frissített tudásbázison működő kémprogram elhárító (antispyware) a számítógépen.

• Az ingyenes, un. trial vagy freeware programok használatát nem javasoljuk, mivel nem mindig a legfrissebb vírus adatbázissal kerülnek kiadásra.

• Azt ajánljuk, hogy nyilvános helyen, könyvtárban, repülőtéren, internet kávézóban, stb. ne használja azon pénzügyi szolgáltatásokat, amelyekhez szükséges megadnia adatait vagy titkos jelszavát.

• A számítógépet használat közben ne hagyja felügyelet nélkül! Ügyeljen rá, hogy a használt gépen nem maradjon Önre vonatkozó érzékeny adat, ezeket gondosan törölje le a gépről ("lomtár", vázlatok, elküldött üzenetek, internet cache).

• Használjon nagy biztonságot nyújtó jelszót, amely nem köthető Önhöz, így születési időpontjához vagy családtagjaihoz. Amennyiben lehetséges, válasszon olyan jelszót, amely számok és betűk kombinációja. Ne írja le jelszavát és ne adja át senkinek!